16/07

2018

Оранжерия за канабис разкриха при акция служители на ОДМВР и ТСБОП във Варна

Иззети са над 14,5 кг суха тревиста маса; Задържани са двама мъже, държали марихуана с цел разпространение.

Специализираната полицейска операция срещу наркоразпространението е проведена съвместно от служители на ОДМВР – Варна и на местния сектор БОП. В хода на действията, в частен дом в село Кичево, стопанисван от 48-годишен мъж, полицаите разкрили оранжерия, оборудвана за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са значителен брой растения в ранен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и 382,9 г суха тревиста маса - марихуана. Стопанинът предал и 227 незаконно притежавани боеприпаса.

При последвалите действия, в гориста местност близо до селото, били установени два леки автомобила и 38-годишен молдовски гражданин. В района са намерени и иззети пет чувала, съдържащи общо 14 138,75 г марихуана. 

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. По случая е образувано досъдебно производство. 

След изтичане на полицейската мярка, с постановление на прокурор на двамата арестувани мъже са наложени мерки за неотклонение до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за постоянното им задържане.

При друга специализирана операция, проведена на територията на варненското Трето РУ, са иззети 110 г марихуана. Срещу 26-годишен варненец е образувано бързо полицейско производство. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.